Najslavniji domaći slikari na jednom mestu

Asortiman galerije Beli Anđeo čine vredna umetnička dela, stilski raznovrsna, koja su potpisali znameniti domaći slikari. Prilikom umetničkog stvaralaštva, svest i podsvest umetnika plešu zajedno u istom ritmu, u ritmu oka i srca. Tako nastaju dela naših slikara, satkana od vrhunskog plesa. Naši autori su fantastični umetnici i svetski priznati slikari.

Paja Jovanović, jedan od najznamenitijih Srba, čuveni je domaći slikar sa najskuplje prodatom slikom. Slikao je istorijske kompozicije, portrete krunisanih glava i žena koje su  ga volele, a naša galerija poseduje portret prelepe Bečlijke Muni, koja mu je dugo bila muza i sa kojom se oženio. Poznato je da je bitno uticao na likovno obrazovanje, kulturu, kao i rodoljublje naroda. On je tipičan predstavnik akademskog idealističkog realizma, a najbliži od slikara, po mnogo čemu, bio mu je domaći slikar Uroš Predić. Ako ste ljubitelj ikonografije, pogledajte u našem katalogu vrhunsku Predićevu sliku, ulje na platnu – Sveti Nikola.

Autori najtraženijih slika na tržištu su domaći slikari Ljubomir Ljuba Popović, Vladimir Veličković i Milan Cile Marinković. Zavirite u katalog umetničkih dela koje posedujemo u našim galerijama i odaberite kompozicije boja koje Vam najviše prijaju.

Iz svoje bogate galerije slika izdvajamo i dela čuvenog Stojana Aralice, dela puna vedrine i optimizma. Dominantan slikarski stil mu je u duhu pariškog postimpresionizma i lirske apstrakcije, sa istančanim osećajem za boju i prozračnu atmosferu mediteranskog podneblja.

Ako tražite sliku za Vaš poseban kutak u kući, možda Vam se dopadne lirski portret poznate Milice Ribnikar ili jedna od predivnih slika Nataše Kodele.

Dušan Rajšić, za koga kažu da je jedan od najplodonosnijih domaćih umetnika, naslikao je preko milion crteža i izvajao više od 500 skulptura. Pogledajte njegova specifična dela u našem katalogu.


 

Prelistajte pažljivo naš katalog slika Domaći slikari. Svako od ovih vrhunskih dela čuvenih domaćih autora može se videti u našim impresivnim galerijama u Beogradu i na Zlatiboru, a ako se odlučite, ona mogu ukrasiti Vaš kutak predviđen za ovakve ekskluzivne umetničke slike. Domaći slikari zaslužuju da se njihova vredna dela nađu u Vašem domu, ili postanu deo Vaše jedinstvene umetničke kolekcije.

Naša vrata su Vam širom otvorena.

Vaša galerija slika Beli Anđeo