d

Shop

Pandurović Ilija

Tehnika: ulje na platnu,

Šifra slike: 3110,

Format: 80 x 100

Description

1933 – 2013

Pandurović Ilija je rođen 1933. godine u Beogradu.
Diplomirao je na Likovnoj akademiji u klasi profesora Zore Petrović i Ljubice Cuce Sokić, a i sam je bio profesor u Umetničkoj školi. Bio je član ULUS-a.
 Imao je 28 samostalnih izložbi u bivšoj Jugoslaviji, Australiji i Italiji i učestvovao na više od sto kolektivnih izložbi. Dela mu se nalaze u nekoliko muzeja, galerijama i kolekcijama velikih firmi. Dobitnik je više nagrada – za crtež, slikarstvo i pejsaž.
Rođen na Čuburi, gde je i proveo veći deo života, često je viđan na potezima od Ade Međice na Savi, Ušću ili na Velikom ratnom ostrvu na Dunavu kako šeta i upija ono što će kasnije preneti na platna.
Njegove slike su prepoznatljive jer su mu teme slične. Beograd je njegovo veliko nadahnuće, ali su to i golubovi kao neizostavni element njegovog života. Slikao ih je raznih formata i oblika, ali uvek sa jednakom strašću.
Može se slobodno i reći da je začetnik posebnog onorističkog slikarstva u Srbiji. Slike su mu lirske, poetične, pomalo mistične, dok se na nekim platnima provlači čvrsta geometrijska mreža satkana od trouglova, rombova i kvadrata raznih boja, vešto ukomponovanih u glavne aktere – golubove.

Additional information

Formati

Veći format

Motivi

Figure, Ostalo

Oblici

Vertikalno

Tehnika

Ulje na platnu

a

Tue ‒ Thu: 09am ‒ 07pm
Fri ‒ Mon: 09am ‒ 05pm

Adults: $25
Children & Students free

673 12 Constitution Lane Massillon
781-562-9355, 781-727-6090