d

Shop

Miletić Milan

Tehnika: ulje na platnu,

Šifra slike: Hilandar 24,

Format: 50×60

 

Slike Miletić Milana iz ciklusa “Hilandar” su jedna od najvrednija dela koja su naslikana u srpskom slikarstvu krajem prošlog i početkom ovog veka.

Description

Milan-Miletic

Miletić Milan je rođen 1950. godine u Lapovu. Akademiju likovnih umetnosti i post – diplomske studije je završio u Beogradu, u klasi slikara i profesora Stojana Celića. Član je ULUS-a.

Milan Miletić je nesumnjivo jedan od najdoslednijih naših slikara, ne samo u okviru svoje generacije: njegov osnovni slikarski stav začet je krajem davnih sedamdesetih godina prošlog veka i razvija se i bogati u istom duhu do dana današnjeg.

Tokom godina Miletić je stvorio vlastiti tip mrtve prirode koja se ne može oponašati. Kako je i sam slikar izjavio: “ Nije neophodno baviti se “velikim”, neobičnim, posebnim temama, i male teme mogu biti isto tako zanimljive i posebne. Male stvari koje su svuda oko nas, najbanalnije i najobičnije, mogu biti veoma zanimljive i inspirativne. Svaki taj predmet je svet za sebe i ima svoju posebnost, bogatstvo i lepotu, treba ga samo dobro odgledati, shvatiti i uvesti u sliku”. I zaista na Miletićevim slikama susrećemo se sa punom deskripcijom forme i strogim govorom oblika,pri čemu slikanje recimo jedne čase ili hleba (najvećeg od svih darova) nikad ne ide bez sentimenta, fluidnosti značenja i solarnosti smisla.

U našoj galeriji možete pronaći Miletićeva remek-dela iz ciklusa Hilandar. Ova kolekcija slika odiše dubokim poštovanjem prema manastiru Hilandar i njegovoj bogatoj istoriji.

Additional information

Boje

Plava

Formati

Srednji format

Motivi

Religiozna kompozicija

Oblici

Horizontalo

Tehnika

Ulje na platnu

a

Tue ‒ Thu: 09am ‒ 07pm
Fri ‒ Mon: 09am ‒ 05pm

Adults: $25
Children & Students free

673 12 Constitution Lane Massillon
781-562-9355, 781-727-6090