d

Shop

Pekas Slobodan Cobi

Tehnika: ulje na platnu,

Šifra slike: 7055-23 ,

Format: 30×40

Description

Pekas Slobodan Cobi je poznat po tome što svojim delima prenosi emocije i atmosferu na način koji retko ko može. Njegove slike često prikazuju životinje, ptice i pejzaže u živopisnim bojama i detaljima koji ostavljaju posmatrača bez daha.

Pored slikanja, Cobi se bavi i ilustracijama knjiga, a njegovi radovi su objavljivani u brojnim knjigama i časopisima. Njegova dela su tražena i cenjena ne samo u Srbiji, već i širom Evrope.

Slobodan Cobi Pekas je umetnik čija dela ostavljaju dubok i trajan utisak na sve one koji ih vide. Njegova strast prema slikanju i njegova originalnost čine ga jednim od najpoznatijih slikara naivne umetnosti današnjice.

Svoju kreativnost već 30 godina izražava kroz slikarska dela koja krase zidove domova i galerija u zemlji i inostranstvu. Opus obuhvata dela realizma, kubizma, apstrakcije, naive, kao i ikonopise, a omiljeni pravac mu je realizam. Često na njegovim slikama ima i mešavine realizma, nadrealizma, kubizma i apstrakcije. Ne bavi se socijalnim problemima jer smatra da to ljude opterećuje.

On nema otpora prema nekom pravcu slikanja, niti prema nekoj slikarskoj školi. Voli da slika prirodu, i opčinjen je morem.

Učestvovao je na više grupnih izložbi, a 2009. je izlagao na međunarodnoj izložbi “Eks libris”.

Additional information

Boje

Bela

Formati

Manji format

Motivi

Pejzaži, Seoski predeo, Zima

Oblici

Horizontalo

Tehnika

Ulje na platnu

a

Tue ‒ Thu: 09am ‒ 07pm
Fri ‒ Mon: 09am ‒ 05pm

Adults: $25
Children & Students free

673 12 Constitution Lane Massillon
781-562-9355, 781-727-6090